sobota, 15 czerwca 2013

Czekoladowe pancakes


Puszyste amerykańskie naleśniki z kawałkami czekolady. Smakiem przypominają połączenie racuchów ze znanymi nam naleśnikami. Można podawać je z różnymi dodatkami np. roztopiona czekolada, truskawki, jogurt naturalny, serek wiejski. Kombinacji jest nieskończenie wiele :D

Ciasto:
2 jajka
1 szklanka mąki
2/3 szklanki mleka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody
1 łyżka kakao
1 łyżeczka cukru
25 g ulubionej czekolady (bez nadzienia)

Jajko roztrzepać, dodać mleko i mąkę i mieszać, aby powstała konsystencja gęstej śmietany. Dodać proszek do pieczenia, sodę i cukier i mieszać dalej. Czekoladę pokroić na nie duże kawałki i dodać do ciasta.
Rozgrzać patelnię i smażyć na suchej patelni. I gotowe :D

Idealne na śniadanie, podwieczorek czy zwykłą przekąskę.

Smacznego.

Dora.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz